czwartek, 6 sierpnia 2015

Zupa z żółtej fasolki

Potrzebujemy do niej oczywiście fasolki :)w zależności jak kto lubi czy dużo czy mało, ziemniaczków pokrojonych w kostkę, marchewki, jakąś porcję rosołową bądź można ugotować na kościach, pietruszkę, przyprawy, 
Wodę z kością lub porcją rosołową stawiamy na gazie do zagotowania
 Gdy już woda zaczyna się zagotowywać powstaje taka pianka inaczej szumowiny można je pościągać łyżką, wtedy zupa nie traci swojej klarowności.
Do zagotowanej wody dodajemy warzywa i przyprawy, 
I gotujemy na wolnym ogniu aż wszystko się ugotuje. 
Gdy zupa już się ugotowała zaklepujemy ją wodą z mąką, oraz śmietaną bądź jogurtem z mlekiem.(gdy zaklepujemy mlekiem ze śmietaną bądź jogurtem dobrze do tej mieszanki jest dodać chociaż łyżkę gorącej zupy, wtedy gdy wlejemy do zupy tą zaklepkę śmietana nam się nie zważy)
Zupa gotowa , SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz